Slechtste team van België? Luikenaars pakten al 177 (!) tegengoals

Slechtste team van België? Luikenaars pakten al 177 (!) tegengoals

11-11-2021 13:45
3

Gaat het niet goed met jouw club? Wees vooral blij dat je geen supporter bent van FC Tours. De vierdeprovincialer uit Luik heeft de twijfelachtige eer om de slechtste club van het land te zijn. De cijfers zijn duizelingwekkend.

FC Tours werd pas dit jaar opgericht en is duidelijk nog niet op toerental geraakt. Hun recordnederlaag is momenteel 23-0, maar zelfs tegen voorlaatste Harzé B was het volledig kansloos met 20-0. Nu is er wel beterschap, al is dat relatief: de laatste twee weken werd er telkens maar met 10-0 verloren. FC Tours kon ook al een doelpunt scoren, zij het dan in een 1-13 nederlaag tegen Fraiture B.

FC Tours is de opvolger van de liefhebbersploeg Standard Rocourt. Het speelt echter op veertig kilometer van de vorige locatie, waardoor amper drie spelers wilden meestappen in het nieuwe project. De kern werd inderhaast aangevuld met vrienden en kennissen, maar toch speelde Tours al verschillende keren met amper zeven of acht spelers. 

RTBF ging ten rade bij Eric Vrydaghs, voorzitter én coach bij de club. De ambities zijn logischerwijze vrij beperkt: het seizoen afwerken. Vijf keer forfait geven leidt automatisch tot de schrapping van een club. "Op het einde van dit seizoen gaan we de koppen bij elkaar steken met één vraag: gaan wij nog door?", besluit Vrydaghs.