Faes: “Het is aan mij om te tonen dat ik niveau Rode Duivels aankan”

Faes: “Het is aan mij om te tonen dat ik niveau Rode Duivels aankan”

10-11-2021 08:28
3

Wout Faes is geselecteerd voor de Rode Duivels. De verdediger van Stade Reims kan tegen Estland of Wales een eerste cap binnenslepen. Tegenover Het Laatste Nieuws reageerde Faes op zijn selectie.

Bondscoach Roberto Martinez zag verdedigers Thomas Vermaelen, Sebastiaan Bornauw en ook Toby Alderweireld afzeggen. “De leeftijd van de defensie is een thema in België, het is fijn dat de bondscoach kijkt naar jongere centrale verdedigers. Het is aan mij om te tonen dat ik het niveau aankan. Voor mij is de week nú al geslaagd, alles wat erbij komt is een bonus.”

De voormalige verdediger van Anderlecht en KV Oostende is trots. “Het is fijn dat ik de erkenning krijg voor het goede seizoen dat ik draai bij Reims. Ik wist dat ik gevolgd werd, maar hield eigenlijk geen rekening met een selectie. Ik ben ook iemand die niet te veel hoopt, dan is alles wat erbij komt heel mooi. Nu is het aan mij om me zo snel mogelijk te integreren in de groep.”

Faes heeft nog niet gepraat met Martinez. “De bondscoach heb ik nog niet gehoord, ik heb enkel contact gehad met de teammanager om concrete afspraken te maken. En ik ben ook toegevoegd aan de WhatsAppgroep van de Duivels, maar ik heb nog niets gezegd. Ik wacht even af, ik zal me wel voorstellen als ik aankom. Op dit moment voel ik een mix van veel goesting en gezonde zenuwen.”