Opvallend: Barça hult zich nog in stilzwijgen, 'vijf miljoen euro voor Xavi'

Opvallend: Barça hult zich nog in stilzwijgen, 'vijf miljoen euro voor Xavi'

05-11-2021 12:35
5

Het hing al enige tijd in de lucht en het is vrijdagmiddag officieel geworden: Xavi is zes jaar na zijn afscheid als speler terug bij FC Barcelona, waar hij de ontslagen Ronald Koeman op gaat volgen. De Catalanen hebben zelf nog niets losgelaten over de rentree van de iconische oud-middenvelder, maar het Qatar Al-Sadd heeft al bevestigd dat het zijn trainer zal laten gaan.

Nadat Koeman op 27 oktober werd bedankt voor bewezen diensten, viel de naam van Xavi direct in Catalonië. Al-Sadd bleek bereid om mee te werken, al wilde de club het afscheid van Xavi wel over de topper tegen Al-Duhail van woensdag heen tillen. De trainer kon losgeweekt worden, omdat er een clausule in zijn contract was opgenomen: volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Barça vijf miljoen euro betaald voor zijn nieuwe trainer.

Barcelona speelt zaterdag tegen Celta de Vigo, maar het lijkt er niet op dat Xavi dan al op de bank zit. Sergi Barjuán – tijdens de wedstrijden tegen Deportivo Alavés en Dinamo Kiev al fungerend als interim-trainer – neemt in ieder geval de persconferentie van vrijdag voor zijn rekening, laat Barcelona weten via de clubkanalen. Na de interlandbreak zou Xavi uitgerekend in de stadsderby tegen Espanyol zijn debuut kunnen maken als Barça-trainer.