'Beerschot en KV Mechelen moeten betalen na grimmige clash'

'Beerschot en KV Mechelen moeten betalen na grimmige clash'

03-11-2021 16:45 Laatste update: 16:51
2

De fans van Beerschot en KV Mechelen hebben zich niet van hun beste kant laten zien in hun onderling duel. Beide clubs moeten nu een boete van 2.500 euro betalen. Vooral het gebruik van pyrotechnische middelen wordt bestraft, weet Het Laatste Nieuws

Beerschot en KV Mechelen komen niet bepaald komt overeen sinds de promotiestrijd van enkele jaren geleden. KV Mechelen mocht toen ondanks Operatie Propere Handen naar 1A stijgen. Beerschot was daar bijzonder kwaad om, maar kreeg uiteindelijk geen gehoor.

KV Mechelen won op 17 oktober nog met 0-1 op Beerschot. Bij de goal van Mrabti haalden de Beerschot-fans paarse rookbommen boven, die op het veld belandden. De wedstrijd moest even worden stilgelegd. Bovendien liepen fans van KV Mechelen ook gehoorschade op toen eene voetzoeker afging.

De fans van KV Mechelen lieten zich niet onbetuigd en hadden zelf rookbommen bij. Beide teams krijgen een boete van 2.500 euro, maar bij Beerschot loopt die op tot 3.000 euro. Daar stond nog een voorwaardelijke straf van 500 euro open.