Refereeing Department ziet geen graten in gefloten strafschoppen in Gent-Union

Refereeing Department ziet geen graten in gefloten strafschoppen in Gent-Union

02-11-2021 23:14
3

Het is stilaan vaste prik, drukke weekends voor de Belgische arbitrage. Ook in KAA Gent tegen Union Saint-Gilloise moesten scheidsrechters en VAR vol aan de bak, onder meer met twee strafschoppen. Het Refereeing Department van de Belgische voetbalbond vond die allebei terecht toegekend.

Zowel Gent als Union mocht zich in de eerste periode van het duel warmen aan een elfmeter. Eerst was Siebe Van der Heyden de pineut. De verdediger van de bezoekers kreeg de bal op de arm, waarna Vadis Odjidja zich achter de bal mocht zetten. De aanvoerder van De Buffalo's mikte echter te hoog. 

Een tiental minuutjes later was het prijs aan de overzijde. Ook hier ging het om hands, al leidde die beslissing tot meer ophef. Joseph Okumu raakte het leer effectief met de bovenarm, maar wel nadat hij een behoorlijke por incasseerde van Christian Burgess. Visser en de VAR vonden die duw echter geen criterium om de strafschop niet toe te kennen.

Het Refereeing Department van Frank De Bleeckere heeft het scheidsrechterteam gelijk gegeven. 'Ook hier was de arm weg van het lichaam en boven de schouder', luidt de verklaring, al wordt er dus niet echt ingegaan op de mogelijke duwfout van Burgess. In Extra Time op maandagavond vonden onder meer Filip Joos en Peter Vandenbempt nochtans dat die duw tot het hands leidde.