Messi slaat terug naar Laporta: 'Hij wist zelf niet wat hij ermee moest doen'

Messi slaat terug naar Laporta: 'Hij wist zelf niet wat hij ermee moest doen'

01-11-2021 13:30
4

Lionel Messi baalt van de uitspraken van Joan Laporta. De president van FC Barcelona liet onlangs doorschemeren dat de Argentijnse superster niet gratis voor de club wilde spelen, maar Messi ontkent dat en slaat terug.

"Zijn woorden hebben me pijn gedaan. Dat verdien ik niet", laat Messi weten in een interview met Diario Sport. Het is voor het eerst dat hij uitgebreid reageert op zijn vertrek uit Barcelona. "De waarheid is dat ik al het mogelijke heb gedaan om te blijven. Niemand heeft me gevraagd om gratis te spelen bij Barça. Mij werd gevraagd om mijn salaris te halveren en dat heb ik zonder enig probleem gedaan."

Messi was ontroostbaar toen hij begin augustus afscheid moest nemen van Barcelona. "Het verlangen van mij en mijn familie was om in Barcelona te blijven", aldus de 34-jarige Argentijn, die 672 goals maakte voor de Catalanen. De aanvaller van Paris Saint-Germain sluit af met een sneer in de richting van Laporta. "Het voelde alsof hij mij de bal afpakte, maar vervolgens zelf niet wist wat hij ermee moest doen."