Vandenbempt: Anderlecht heeft veel te weinig punten na 13 wedstrijden

Vandenbempt: "Anderlecht heeft veel te weinig punten na 13 wedstrijden"

01-11-2021 11:00
31

Een penalty in de blessuretijd leverde RSC Anderlecht zondag een punt op tegen OH Leuven, maar volgens Peter Vandenbempt zat er meer in voor de Brusselaars. Dat Paars-Wit de volle buit niet pakte, heeft het volgens Vandenbempt volledig aan zichzelf te danken.

Bij Sporza nam Peter Vandenbempt Anderlecht en haar wedstrijd tegen OHL onder de loep. De analist vond dat Paars-Wit veel te weinig punten heeft na dertien speeldagen. Ondanks dat Anderlecht al acht wedstrijden niet meer verloor, won het er daarvan maar drie. "Er valt wel altijd wat te beleven bij Anderlecht", aldus Vandenbempt die veronderstelt dat de bazen bij Anderlecht liever een paar keer saai met 1-0 zouden winnen.

"Anderlecht heeft zichzelf tekort gedaan door zo laks te verdedigen", zei Vandenbempt die stelde dat het ook 0-3 had kunnen worden in plaats van 1-2. Uiteindelijk pakte Paars-Wit in het absolute slot van de wedstrijd nog een punt en dat heeft het volgens Vandenbempt vooral te danken aan haar doelman Hendrik Van Crombrugge.

Volgens Vandenbempt voetbalde Anderlecht over langere periodes goed en vlot tegen OHL. "Het had wel genoeg kansen om uiteindelijk te winnen." Dat gebeurde uiteindelijk niet en daardoor staat Anderlecht na 13 speeldagen op plaats zes. OHL verloor al vijf wedstrijden op rij niet meer en is volgens Vandenbempt vertrokken naar de betere helft van het klassement. De Leuvenaren staan op plaats 14.