Genk heeft winning mood weer gevonden en maakt gehakt van Zulte Waregem

31-10-2021 15:18
27

KRC Genk lijkt er weer helemaal bovenop gekomen te zijn. Na de goede partij in de Croky Cup kon men ook overtuigen tegen SV Zulte Waregem. Het werd maar liefst 2-6 tegen een bijzonder zwakke thuisploeg.

Zulte Waregem voetbalde aanvankelijk goed mee met KRC Genk, toonde zelfs enig gevaar, maar wist niet te scoren tegen de bezoekers uit Limburg. Dat werd iets voor het kwartier ook meteen afgestraft door de zeer efficiënte bezoekers. Na een knappe actie kwam de bal tot bij Ito, die even mooi afwerkte.

Een klap voor de thuisploeg, maar het betekende niet dat Zulte Waregem de wedstrijd ook opgaf. Het eiste het balbezit en drukte Genk even naar achteren. Na enkele discutabele beslissingen van scheidsrechter Wim Smet kreeg het ook het publiek achter zich en was het een tiental minuten overleven voor de Genkies, die speculeerden op de counter.

Het overwicht was even voor Essevee, maar echt voor groot gevaar zorgde het niet. Het gaf Genk om zich weer in de wedstrijd te knokken en enkele mooie kansen te versieren. Paul Onuachu had meermaals de mogelijkheid om toch voor een tweede treffer te zorgen, maar slaagde niet in zijn opzet. Dat deed Kristian Thorstvedt wel. Net voor rust scoorde hij de 0-2 en leek Genk op weg naar de winst.

Genk plots weer in de winning mood. En dat kan veel problemen oplossen. Ook voor Onuachu. De Nigeriaanse spits zat de voorbije weken in een vertrouwenscrisis, maar tegen Zulte Waregem kwam daar dan toch een einde aan. Net na de rust kon hij voor het eerst sinds de partij tegen RFC Seraing toch nog eens raak schieten.

Dat de defensie van Zulte Waregem zorgen baart, werd enkele minuten later nog maar eens duidelijk. Genk had geen genade met de West-Vlamingen, Heynen al zeker niet. In minuut 52 stond het 0-4 en dat leek nog niet genoeg te zijn voor de Limburgers, die bloed hadden geroken en er niet veel later via Lucumi zelfs 0-5 van maakten.

Voor Genk was de overwinning binnen en haalde het de voet even van het gaspedaal, waar Zulte Waregem daar dan weer van profiteerde. Op het uur bediende Jean-Luc Dompé ploegmaat Jelle Vossen, die heerlijk afwerkte en de bal voorbij Maarten Vandevoordt schoot. Echt vieren zat er echter niet in door de al zekere nederlaag voor Essevee.

De wedstrijd kabbelde uiteindelijk verder, met een Genk dat niet echt gevaarlijk meer wilde zijn en een Essevee dat het niet kon zijn. Vanuit het niets kregen we via Kutesa nog een 2-5. Weer hoop voor Zulte Waregem? Niet dus. Heynen zorgde al snel weer voor een flinke domper voor Essevee en zette de 2-6 eindstand op het scorebord.