Baas Dost, Club Brugge dankt Nederland voor zege bij STVV

Baas Dost, Club Brugge dankt Nederland voor zege bij STVV

30-10-2021 22:35
17

Bast Dost zat de voorbije weken bij Club Brugge meer op de bank dan hem lief was, maar zaterdag bewees de Nederlander zijn meerwaarde voor Blauw-Zwart. Club Brugge won immers dankzij twee treffers van Dost bij STVV met 1-2.

Op de openingsspeeldag tegen Eupen stond Dost voor de laatste keer in de competitie in de basis. Een paar dagen geleden mocht de Nederlander vertrouwen tanken in de Beker van België. Dat deed hij door twee keer te scoren. Ook op Stayen liet Dost de netten twee keer trillen. Zijn eerste treffer van de avond maakte de Nederlander al in de eerste minuut van de match. De tweede goal van de Nederlander scoorde hij dan weer in het begin van de tweede helft. Zo groeide de Nederlander uit tot de man van de match.

STVV had het lang moeilijk tegen Club Brugge. In het openingskwartier liep het achter de feiten aan en het had geluk dat het maar 0-1 stond. Dost miste nog een goede kans en Schmidt hield De Ketelaere van een doelpunt. In de 24e minuut kwamen de Kanaries plots langszij. Bauer liet Stayen dromen van een stunt, maar STVV moest zoals gezegd uiteindelijk de duimen leggen door de tweede goal van Dost van de avond. Net zoals tegen Anderlecht hoopte STVV nog op een late gelijkmaker, maar die kwam er ditmaal niet.

Door de zege is Club Brugge (tijdelijk) weer de leider in de Jupiler Pro League met 26 punten. STVV staat nu 13 met 15 punten uit 13 matchen. Stilaan moeten de Kanaries weer licht achterom kijken.