Umtiti doet boekje open: 'Verwachtte nooit dat me dit zou gebeuren bij Barcelona'

Umtiti doet boekje open: 'Verwachtte nooit dat me dit zou gebeuren bij Barcelona'

19-10-2021 13:00
1

Samuel Umtiti heeft zijn hart gelucht in gesprek met Mundo Deportivo. De Franse verdediger maakt een moeilijke tijd door bij FC Barcelona en doet daar nu een boekje over open.

Umtiti heeft de laatste jaren last van knieproblemen. De 27-jarige stopper wilde echter geen operatie ondergaan, waardoor hij kwakkelt met blessures. Dit seizoen is Umtiti op een compleet zijspoor beland bij Barcelona: Ronald Koeman liet hem nog geen enkele minuut spelen. Umtiti wordt ook regelmatig uitgefloten door de Barça-fans. Doordat de 31-voudig international zijn contract niet wilde ontbinden, achten de supporters hem verantwoordelijk voor het vertrek van Lionel Messi.

In gesprek met MD vertelt Umtiti dat hij het zwaar heeft met de fluitconcerten. "Ik verwachtte nooit dat me dit zou gebeuren bij de club waar ik zo van hou", begint hij. "Ik geeft alles, maar ook echt alles voor deze club. Ik heb zware tijden gekend door mijn blessures, maar ik werk elke dag ontzettend hard om weer fit te worden en de club te helpen. Niemand weet hoeveel werk ik erin stop, Barça is mijn leven."

"Omdat ik me naar buiten toe niet uit, denken mensen dat ik de hele dag niets doe en op de bank lig", gaat Umtiti verder. "Maar als ik thuis ben train ik ook gewoon door. Ik ben nog nooit zo sterk geweest. Ik voel me erg goed en wil speeltijd."