Lang ontdekte zijn eerste selectie in de gym: Zo zag ik het uitnodigingsmailtje

Lang ontdekte zijn eerste selectie in de gym: "Zo zag ik het uitnodigingsmailtje"

04-10-2021 14:33
1

Een dag na het ontgoochelende 1-1-gelijkspel bij RSC Anderlecht wacht Noa Lang een andere uitdaging. Deze week mag hij zich voor het eerst melden bij de hoofdmacht van het Nederlandse elftal. Hoe hij het nieuws van zijn selectie heeft vernomen, legt Lang graag zelf even uit.

"Ik was in de gym bij Club Brugge en Ruud Vormer en Bas Dost vroegen of de selectie al was bekendgemaakt", doet onze noorderbuur het verhaal bij Het Nieuwsblad. "Het was precies twaalf uur, dus keek ik op mijn telefoon en zag ik het uitnodigingsmailtje". Na enkele optredens bij Jong Oranje staat Lang zo voor zijn debuut bij de grote jongens. Tegen Letland en Gibraltar is er misschien zelfs ruimte om meteen speelminuten te vergaren.

Nu er een nieuwe, behoorlijk talentvolle generatie op til is, wordt het voor Lang knokken voor zijn plaatsje in de aanvallende sector. Welke kwaliteiten denkt hij zelf te kunnen toevoegen aan het Nederlandse elftal? "Ik denk dat ik in de kleine ruimte creativiteit kan brengen en ik heb scorend én loopvermogen", somt de vleugelaanvaller van Blauw-Zwart zijn troeven op.