Simons op recordjacht, veteraan kan bijzonder mooi Brugs record breken

Simons op recordjacht, veteraan kan bijzonder mooi Brugs record breken

07-12-2016 12:53

Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd is er geen stoppen aan Timmy Simons. De veteraan wordt op 11 december veertig jaar oud. Hij brak al een pak records, maar lijkt er nu nog een paar anderen te gaan breken.

Timmy Simons is momenteel al de oudste Rode Duivel ooit. Een record dat hij kon breken tegen Estland (8-1). Ook in de Belgische competitie staan hem er een paar mijlpalen te wachten. De veteraan is momenteel de op twee na oudste Belgische speler sinds 2000. Het record staat op de naam van ex-Bruggeling Dany Verlinden. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

De oud-doelman van Club was veerig jaar, acht maanden en drie dagen oud toen hij zijn laatste wedstrijd speelde. Vital Borkelmans was de oudste veldspeler. Hij was veertig jaar, vier maanden en 23 dagen oud. Als Simons dus nog minstens één wedstrijd in de Play-Offs van dit seizoen speelt, kan hij de oudste Belgische veldspeler sinds 2000 worden.

Als Simons er nog een jaartje bijdoet, wat hij aangaf mogelijk te doen, wordt hij misschien zelfs de oudste Belgische speler sinds 2000. Het record van de oudste speler ooit in België lijkt hij niet te gaan breken. Die eer gaat naar Ratko Svilar, doelman van Antwerp en vader van Anderlecht-goalie Mile Svilar, die 44 jaar, vier maanden en vier dagen jong was toen hij afscheid nam.