Werkloze Van Der Elst wil drastische beslissing nemen over carrière

Werkloze Van Der Elst wil drastische beslissing nemen over carrière

25-10-2016 21:53

Franky Van Der Elst zit momenteel zonder club. De 55-jarige trainer kreeg geen contractverlenging meer bij SV Roeselare. Een ramp vindt hij dat niet. Misschien stopt hij wel met trainen.

Van Der Elst geeft in Sport/Voetbalmagazine aan dat hij erg teleurgesteld was door Roeselare. "Ik vond het jammer dat mijn contract niet verlengd werd, want ik wist dat de mogelijkheden met de komst van de Chinezen groter werden. Dat blijkt nu ook: in de basis staan nog drie, vier spelers van vorig seizoen. We wisten van bij de start dat het kantje boord zou worden om bij de eerste acht te geraken. Dat is het ook geworden."

Sinds zijn vertrek mogen andere teams dus bellen, maar Van Der Elst stelt wel zijn eisen. "Lommel is vrijgekomen en dan zijn er wel die naar mij kijken. Maar alles is er veranderd, ik ken daar niemand meer. Moet ik weer elke dag 175 kilometer heen en 175 kilometer terug rijden? Ook Antwerp is vrijgekomen, maar met mijn Beerschotverleden is dat niet aangewezen". Ondertussen klust Van Der Elst wel bij als assistent bij de U19 van de Rode Duivels, maar daar heeft hij geen contract.

Van Der Elst windt er geen doekjes om: hij denkt eraan om te stoppen. "Misschien moet er wel iets van buiten het voetbal komen. Al kan mijn leeftijd een belemmering zijn. Misschien had ik dat al vroeger moeten proberen, in combinatie met iets in het voetbal. Maar wie weet: misschien vind ik binnenkort werk als videoref!"