Techniektrainer van Genk snoert kwatongen de mond: Bailey is niet arrogant

Techniektrainer van Genk snoert kwatongen de mond: "Bailey is niet arrogant"

25-10-2016 20:58

In de jaren negentig was Michel Ribeiro nog even een speler bij Racing Genk, maar hij maakte er pas echt furore als techniektrainer. De voormalige spelmaker leert onder meer Leon Bailey dribbelen. Die laatste kan dat zeker appreciëren.

Ribeiro was een technisch begaafde voetballer, maar de absolute top haalde hij nooit. Als techniektrainer heeft hij echter wel een mooie carrière: hij vervult die rol nu al veertien jaar bij Racing Genk en is nog altijd hypergemotiveerd.

"Ik probeer om de jongens beter te maken, wendbaarder te maken en tweevoetig. Verder probeer ik ze ook wat acties bij te brengen, een beetje vanalles. Bailey, die ken ik van zijn veertien jaar. Hij had snelheid, een goeie actie, scorend vermogen. Hij is een lefgozer die in mijn ogen heel ver zal geraken. Hij is zeker van zichzelf en brengt dat naar voren. Daardoor vinden sommigen hem arrogant, maar dat vind ik niet. Hij laat het wekelijks zien op de wedstrijden", vertelt hij op Play Sports.

Bailey is Ribeiro dankbaar voor de lessen die hij krijgt. "Hij was de eerste die het zag in mij. Hij zag dat ik talent en techniek had. Ik ben hem daar dankbaar voor. Hij geeft me een andere instelling en toont me dat voetbal niet alleen om passen en lopen draait. Het is meer dan dat. Creatief zijn op het veld, je comfortabel voelen."