Mysterie rond Kompany opgelost: Zeker met zijn voorgeschiedenis

Mysterie rond Kompany opgelost: "Zeker met zijn voorgeschiedenis"

22-10-2016 18:23

Vincent Kompany was niet fit genoeg om op de bank te zitten tegen Barcelona. Dat heeft Pep Guardiola verklaard tegenover The Sun. De Rode Duivel staat wel opnieuw op het trainingsveld, maar dat is geen garantie voor een selectie voor de wedstrijd tegen Southampton.

"In normale omstandigheden zou Vincent woensdag op de bank gezeten hebben. Hij is in Barcelona echter op doktersbezoek gegaan en vertelde me dat hij niet fit genoeg was", aldus Guardiola tegenover The Sun. "Als hij er in zijn hoofd niet klaar voor is, doet hij beter niet mee, zeker met zijn voorgeschiedenis."

Medisch gezien is er zeker geen nieuw probleem vastgesteld. Dat bevestigde Ramón Cugat, de Catalaanse specialist die zich bekommert om Kompany. Volgens hem kan de Rode Duivel nog jaren voetballen. "Ik wil geen druk leggen op het aantal wedstrijden dat we hem willen zien spelen", vertelde Guardiola daarover.

"Hij moet eerst proberen te trainen zonder blessures en daarna een wedstrijd te spelen. Nadien evalueren we opnieuw", aldus Guardiola, die bevestigde dat Kompany nog een toekomst heeft bij City. "Wanneer ik hem zie spelen, dan zie ik een echte centrale verdediger."