Ajax komt met opmerkelijk nieuws: Kroes keert in nieuwe rol terug in clubbestuur

Ajax komt met opmerkelijk nieuws: Kroes keert in nieuwe rol terug in clubbestuur

25 april - 15:28

Alex Kroes keert terug in het bestuur van Ajax. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De geschorste algemeen directeur zal een nieuwe rol krijgen en aan de slag gaan als technisch directeur.

Lopende het onderzoek van de Autoriteit Financiële markten zal zijn terugkeer nog titulair zij. Een nieuwe algemeen directeur is door Ajax nog niet bekend gemaakt. Kroes werd geschorst vanwege handel met voorkennis. De Ajax-directeur kocht aandelen, terwijl hij zelf al wist dat hij de touwtjes in handen zou krijgen bij de club. De laatste weken maakten fans en prominenten zich hard voor de terugkeer van Kroes.

"Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf", vertelt RvC-voorzitter Michael van Praag over de keuze om Kroes terug te nemen. "Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd. De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid."