Vanden Stock neemt opmerkelijke beslissing voor clash met Rouches

Vanden Stock neemt opmerkelijke beslissing voor clash met Rouches

01-10-2016 11:21

Zondag is het weer tijd voor misschien wel dé meest geladen wedstrijd in het Belgische voetbal: Standard-Anderlecht. Het recente verleden staat bol van de incidenten tussen beide clubs, waardoor de relaties gespannen zijn. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock probeert nu wat toenadering te zoeken.

Vanden Stock heeft namelijk besloten om de verplaatsing naar Sclessin mee te maken, meldt Anderlecht-online. Dat is opvallend, aangezien hij de voorbije twee jaar weigerde af te reizen naar Luik. Aan de basis van die beslissing lag de beruchte onthoofdingstifo van de Standard-fans over Steven Defour in januari 2015. Vanden Stock liet toen weten dat hij genoeg had van alle verwijten en beschuldigen op Sclessin.

Komende zondag zal de voorzitter dus over zijn hart strijken. Hij is bereid om de Rouches een nieuwe (en laatste) kans te geven om de verhoudingen tussen beide topclubs weer tot normale proporties te herleiden. Vanden Stock hoopt dan ook op een topper in een gezonde en sportieve sfeer.