Southgate verklaart ommezwaai: 'Het was belangrijk om nu op te staan'

Southgate verklaart ommezwaai: 'Het was belangrijk om nu op te staan'

29-09-2016 09:46

Gareth Southgate vond het belangrijk om op te staan na het schandaal rond Sam Allardyce. De voormalig verdediger en ex-Engels-international neemt voorlopig de honneurs waar als bondscoach van Engeland.

In juni had Southgate nog geen belangstelling om Roy Hodgson op te volgen als keuzeheer van The Three Lions. Hij achtte zich toen nog niet rijp voor de baan, maar twee maanden later helpt hij de FA wel uit de brand na het vertrek van Allardyce. "Vanuit mijn oogpunt was het belangrijk om nu op te staan", verklaart Southgate zijn beslissing in gesprek met de BBC.

De oud-trainer van Middlesbrough was sinds 2013 verantwoordelijk voor Jong Engeland. "De FA verkeert duidelijk in een lastige situatie. Voor iedereen is het belangrijk dat er sprake is van stabiliteit en continuïteit. Ik kijk heel erg uit naar de uitdaging die ons wacht. Met deze uitstekende selectie kunnen we goede resultaten boeken."

Southgate zal de nationale ploeg onder zijn hoede hebben tijdens de resterende interlands in 2016, tegen achtereenvolgens Malta, Slovenië, Schotland en Spanje. Ondertussen zoekt de FA naar een oplossing voor de lange termijn. Onder meer Arsène Wenger wordt genoemd.