Union moet niet naïef zijn: ook de fouten moeten besproken worden

"Union moet niet naïef zijn: ook de fouten moeten besproken worden"

25 april - 13:44

Union is aan de Play-Offs begonnen met een dramatische 0 op 12. Raken de Brusselaars nog uit het slop? Volgens sportpsycholoog Kris Perquy is de strijd niet afgelopen.

"Kijk, die 0 op 12 is voorbij", aldus Perquy bij Sporza. "Nu is enkel de match tegen Antwerp van belang. Neem dan ook de elementen mee die een positief verhaal ondersteunen in de opbouw naar die match. Dat kan zelfs lang teruggaan: Union komt van tweede klasse en speelde al twee prachtige seizoenen. En ook nu heeft de ploeg nog alles in eigen handen."

Union speelt de laatste weken duidelijk onder haar niveau. "Het is niet zo dat de fouten niet besproken moeten worden. Union moet ook niet naïef worden. Maar welk narratief geef je de meeste aandacht? Die bepaalt de mindset van de spelers. Moris? Hij vereist een individuele aanpak. Het staflid met de beste connectie moet nu polsen hoe het zit met zijn zelfvertrouwen."

Union dreigt op deze manier voor de derde keer op rij naast de landstitel te grijpen. Momenteel staat het op zes punten van stadsgenoot Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.