Bescheiden sollicitatie voor opvolging Allardyce: 'Tot einde seizoen ben ik hier'

Bescheiden sollicitatie voor opvolging Allardyce: 'Tot einde seizoen ben ik hier'

29-09-2016 08:34

Arsène Wenger sluit het bondscoachschap van Engeland niet uit. Zijn naam valt weer nadat Sam Allardyce is ontslagen. Afgelopen zomer werd de manager van Arsenal ook al genoemd.

De Engelsen zochten na het mislukt EK een opvolger voor Roy Hodgson. Eén van de genoemde kandidaten was Wenger, maar het werd Allardyce. Hij moest na 67 dagen vertrekken vanwege het veelbesproken schandaal in Engeland. De bond heeft Gareth Southgate als tussenpaus aangesteld en dus moeten de Engelsen ondertussen op zoek naar een vaste man.

Wenger staat daar niet per se onwelwillend tegenover. Na de Champions League-zege van Arsenal op FC Basel (2-0) werd hem gevraagd of hij zich vereerd voelt te worden genoemd als bondscoach van Engeland. "Natuurlijk", citeert The Daily Mail hem. "Maar mijn prioriteit is altijd bij de club geweest. Tot het einde van dit seizoen ben ik hier."

Of Arsenal mee wil werken, is de vraag. De hiervoor genoemde krant schrijft dat The Gunners willen verlengen met de Fransman. De Londenaren willen hem voor twee jaar langer binden. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af.