'Bom onder bondscoachschap Allardyce na opnames met geheime camera'

'Bom onder bondscoachschap Allardyce na opnames met geheime camera'

27-09-2016 07:05

Sam Allardyce, sinds deze zomer bondscoach van Engeland, lijkt diep in de problemen te zitten. Uit geheime opnames van kwaliteitskrant The Telegraph blijkt dat Big Sam bereid is om zich te lenen voor illegale transferpraktijken. 

Net als in Nederland is 'Third Party Ownership' - een situatie waarin naast twee clubs nog een derde partij is betrokken bij de transfer van een speler - in de Premier League verboden. Undercoverjournalisten van The Telegraph deden zich onlangs voor als zakenlui het Midden-Oosten en regelden een ontmoeting met Allardyce en diens zaakwaarnemer. De bondscoach vertelde onder meer dat het 'best mogelijk is' om mazen in de wet te vinden. Hij zou bereid zijn om mee af te reizen naar onder meer Singapore en Hong Kong en daar tegen betaling zaken gedaan te krijgen. 

De voormalig manager van onder meer Sunderland en West Ham United deed - zonder dus zelf te weten dat er opnamens plaats vonden - ook pittige uitspraken over onder meer zijn voorganger Roy Hodgson, spelers van Engeland en de Britse voetbalbond (FA). In een reactie aan The Telegraph heeft de FA inmiddels laten weten dat zij 'alle uitspraken en feiten gaan bekijken'.  Allardyce zelf wilde of kon nog niet reageren.  

https://gyazo.com/5268d536ce69195064b7d6ac0d1e762c