Bestuur Waasland-Beveren nam moeilijk besluit: Menselijk een zware dobber

Bestuur Waasland-Beveren nam moeilijk besluit: "Menselijk een zware dobber"

28-09-2016 10:51

Laurent Henkinet staat niet langer onder contract bij Waasland-Beveren. De doelman werd woensdag ontslagen vanwege zijn betrokkenheid in de gokaffaire. Voorzitter Dirk Huyck spreekt van een moeilijk besluit.

Waasland-Beveren kwam woensdagochtend met een verklaring, waarin het ontslag van Henkinet werd aangekondigd. Voorzitter Dirk Huyck gaf innmiddels ook al een reactie aan Het Laatste Nieuws. ''Wij hebben besloten om Laurent te ontslaan na een stemming binnen de Raad van Bestuur", vertelt Huyck. "Hij heeft het arbeidsreglement en zijn contract niet gerespecteerd. Puur zakelijk kan ik deze beslissing dus zeker volgen, maar menselijk vind ik dit een heel zware dobber. Je mag gerust weten dat ik niet geslapen heb vannacht.''

Huyck zegt echter dat het bestuur niet anders kon. ''Hij heeft gespeeld op een eigen wedstrijd. Om geen gevaarlijk precedent te scheppen, kunnen we dit niet zo laten. Ik hoop dat we hiermee deze zaak direct kunnen afsluiten en ons meteen weer kunnen focussen op de ongelofelijk belangrijke wedstrijd van nu zaterdag tegen Westerlo"