OFFICIEEL: Waasland-Beveren grijpt in na gokschandaal en ontslaat doelman

OFFICIEEL: Waasland-Beveren grijpt in na gokschandaal en ontslaat doelman

28-09-2016 09:23

Laurent Henkinet is het eerste slachtoffer geworden van de gokaffaire. De doelman zette in op wedstrijden van zijn eigen club, tot de grote ergernis van Waasland-Beveren. De doelman werd door de club dan ook ontslagen.

Waasland-Beveren heeft ingegrepen nadat bekend raakte dat Henkinet had ingezet op wedstrijden van zijn eigen club. Na onderling overleg werd besloten om het contract van Henkinet met onmiddelijke ingang te beëindigen. "Na grondig onderzoek is gebleken dat Henkinet zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking onmiddellijk definitief onmogelijk maakt", klinkt het op de clubsite.

"In het licht van de recente berichtgeving werd vastgesteld dat Laurent gegokt heeft op zijn eigen ploeg op een wedstrijd waarin hij zelf opgesteld stond hetgeen niet alleen contractueel verboden is doch ook indruist tegen de geldende reglementering en de deontologie. De speler heeft bovendien de club hiervan op geen enkel ogenblik zelf ingelicht hetgeen een bijkomende reden was voor de club om deze beslissing te nemen", aldus Waasland-Beveren.

Henkinet was de laatste weken een bankzitter bij de club. In het begin van het seizoen kreeg Merveille Goblet de voorkeur van Stijn Vreven. Sinds de komst van Laszlo Köteles was hij zelfs maar derde doelman.

Andere spelers
Henkinet is niet de enige speler die inzette op wedstrijden van zijn eigen club. Ook Knowledge Musonda, Tuur Dierckx en Olivier Deschacht moeten vrezen. De eerste twee zouden dat echter enkel op wedstrijden van hun beloften hebben gedaan, zonder dat ze zelf meespeelden. Deschacht zou wel hebben ingezet op een wedstrijd waarin hij in de kern zat.