Wilmots bijt van zich af: In het buitenland was ik een god geweest

Wilmots bijt van zich af: "In het buitenland was ik een god geweest"

21-09-2016 07:35

Het afscheid van Marc Wilmots bij de nationale ploeg blijft de gemoederen bedaren. De oud-bondscoach haalt in het programma Alloo bij... hard uit naar de Vlaamse pers en de Belgische Voetbalbond. Hij vindt het niet kunnen dat hij door bepaalde media geslachtofferd werd.

"In het buitenland was ik een god geweest", zegt hij daarover. "Twee, drie, vier mensen van de Vlaamse pers willen mij al tien jaar dood. Op vrijdag voor de wedstrijd proberen ze: geef me de ploeg, de strategie, de wissel en je zal beschermd worden. Zo gaat dat. Ik geef echter geen privileges aan de media. Dat is misschien de enige fout die ik maakte. Als ik niet won, maakten ze mij af", aldus Wilmots.

Wilmots kreeg alle schuld toegeschoven over de nederlaag tegen Wales op het EK. Dat is niet terecht, vindt hij . "Zes geblesseerden hadden we achterin. De ervaring van Lombaerts, Vermaelen, Vertonghen of Kompany kunnen we in België niet vervangen. Dan krijgt elke ploeg het moeilijk. Ik ben tevreden over het parcours. Om een tornooi te winnen, heb je geluk nodig en dat hadden we niet."

De grootste kritiek in de laatste maanden was zijn gebrek aan tactisch vernuft. Ook die kritiek veegt hij van tafel. "Ik kan twee uur theorie geven, maar dan slaapt iedereen na een kwartier. Ik verkies om iedereen individueel te spreken en in drie minuten duidelijk te zeggen wat ik wil."