Renard niet euforisch na mooie oefenzege: ''Voetjes zeker op de grond houden''

Renard niet euforisch na mooie oefenzege: ''Voetjes zeker op de grond houden''

03-09-2016 18:28

De competitie ligt dit weekend stil door het interlandvoetbal. Vele clubs spelen oefenmatch om toch in het ritme te blijven. Standard Luik kwam zodoende vrijdag in actie en versloeg de Franse topploeg Olympique Marseille met 3-0.

Het zorgde na de match voor tevredenheid bij sportief directeur Olivier Renard. ''Het was een mooie oefenmatch. Maar het is niet omdat je tegen een Marseille met veel jonge spelers wint, dat alles goed zal blijven tot het einde van het seizoen. Na een oefenmatch moet je de voetjes zeker op de grond houden'', aldus de bestuurder tegenover Sporza.

De Rouches haalden in de voorbije dagen nog liefst zes nieuwe spelers in huis. Het zorgt voor meer concurrentie in de kern. De ambities blijven ondanks de kwaliteitsinjectie hetzelfde. ''We willen altijd om de titel strijden, maar we moeten objectief blijven en beseffen dat we stappen achterlagen op de concurrentie. We moeten beter doen dan het moeilijke seizoen van vorig jaar.''

Renard kreeg uiteraard ook vragen gesteld over de positie van Yannick Ferrera, die onder constante druk staat in Luik. De voormalige doelman van Standard en KV Mechelen wilde daar niet meer over praten.