Renard schaart zich niet openlijk achter Ferrera: ''Niet meer over praten''

Renard schaart zich niet openlijk achter Ferrera: ''Niet meer over praten''

03-09-2016 17:24

Standard Luik speelde vrijdagavond in Namen een vriendschappelijke match tegen de Franse topclub Olympique Marseille. De Rouches wonnen het duel met overtuigende cijfers: 3-0. Na afloop van de wedstrijd stelde pers opnieuw vragen over de positie van coach Yannick Ferrera.

Sportief directeur Olivier Renard wilde er voor de camera van Sporza weinig woorden vuil aan maken. Hij gaf ook geen openlijk antwoord op de vraag of het bestuur de trainer nog steunt. ''Op die vraag moeten we niet meer antwoorden. Als we A zeggen, vragen de mensen waarom we geen B zeggen. En als we B antwoorden, klinkt het waarom we niet A zeggen. Er is al veel gezegd'', aldus de voormalige doelman.

Ferrara staat onder immense druk in Luik. Het is geen geheim dat diverse bestuurders, waaronder Daniel Van Buyten, geen voorstander van hem zijn. Renard weigerde dieper op de kwestie in te gaan. "In de voetbalwereld kunnen enkel resultaten voor rust zorgen. We moeten niet praten over de staf of de spelers. Iedereen moet gewoon zijn werk doen."