Het overgeven van Vertonghen tijdens Union-Anderlecht: “Van op de hoogte”

Het overgeven van Vertonghen tijdens Union-Anderlecht: “Van op de hoogte”

7 mei - 19:33

Zowel Majeed Ashimeru als Jan Vertonghen moesten tijdens de topper tussen RSC Anderlecht en Union (0-0) op het veld overgeven. Terwijl het voor Ashimeru als een incident gold, lijkt het bij Vertonghen een terugkerend fenomeen. 

Toch is er geen reden tot paniek … “Je hebt ook grote artiesten die al decennia op het podium staan en last hebben van plankenkoorts en overgeven,” verklaart maag-darmspecialist Danny De Looze in Het Belang van Limburg. “Majeed had een insect ingeslikt. Dat in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd en het feit dat hij al maandenlang niet aan de aftrap had gestaan, heeft het braken getriggerd”

Het ongewone voorval wierp vragen op, vooral gezien de recente geschiedenis van maagproblemen bij Anderlecht. Een week eerder werden maar liefst elf speelsters van het vrouwenteam geveld door maagproblemen voor de topper tegen Standard. Met de titelstrijd in volle gang, was er bezorgdheid over een mogelijke uitbraak van een virus binnen de club.

Anderlecht trachtte echter de voetballiefhebbers gerust te stellen door de incidenten te verklaren. Volgens Mathias Declercq, de persmanager van de club, was het bij Ashimeru een geïsoleerd incident veroorzaakt door een ingeslikt insect en de intense wedstrijd, terwijl bij Vertonghen het braken een bekend en beheersbaar fenomeen is. “Hij is er al lang van op de hoogte en heeft het volledig onder controle,” aldus Declercq.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.