DE TIEN: vedetten waarvan je niet wist dat ze nog speelden

DE TIEN: vedetten waarvan je niet wist dat ze nog speelden

31-08-2016 12:00

Als voetballer is je houdbaarheid altijd beperkt, weinig spelers kunnen jarenlang op het absolute topniveau blijven. Ook voor de volgende tien zat dat er niet in. Maar... ze spelen wel nog, gewoon ver onder de radar.

Florent Malouda
Van de 36-jarige Fransman Florent Malouda hebben we al een tijdje niets meer gehoord. De Fransman speelde een paar heerlijke seizoenen bij Chelsea, maar is nu in de vergetelheid geraakt. Hij is momenteel eigendom van Delhi Dynamos, de Indiase ex-club van Kristof Van Hout en Wim Raeymaekers. Afgelopen seizoen werd hij zes maanden uitgeleend aan het Egyptische Wadi Degla.

Joan Capdevila
Deze voormalige wereldkampioen kwam nog even in het zicht toen hij plots opdook bij SK Lierse. De Spanjaard was er een grootverdiener, maar liet nooit zien waarom. Het beste was er duidelijk af bij de linksback. Toen blijft hij dapper doorspelen. De inmiddels 38-jarige Spanjaard heeft dit jaar een nieuwe uitdaging gevonden bij Santa Coloma uit Andorra.

Adriano
Adriano was ooit een grote ster bij Inter en het Braziliaanse voetbalelftal, maar zijn discipline liet te wensen over. Adriano leed aan hardnekkige vreetbuien en kwam in de zomer dan ook vaak heel wat kilo’s bij. Nu is hij 34 en een beetje aan lagerwal. In januari tekende hij een contract voor anderhalf jaar bij Miami United, een club uit de Amerikaanse vierde klasse. Dat contract verbrak hij zelf recent, want hij hoopt om te mogen terugkeren naar het Braziliaanse Flamengo.

Diego Forlan
De nu 37-jarige Forlan heeft gespeeld voor onder meer Manchester United, Atletico Madrid en Inter, maar hij was vooral een ster bij het Uruguayaanse nationale voetbalelftal. Hij speelde onder mee op drie verschillende WK’s. Momenteel doet hij het rustig aan bij Mumbai FC in de India Super League.

Helder Postiga
Toegegeven: Postiga was vooral een ‘vedette’ omdat Portugal geen goede generatie had qua spitsen. Als Portugees international versierde hij onder andere transfers naar Valencia, Lazio Roma en Deportivo La Coruna, maar geen van die clubs was echt wild van hem. Wie denkt dat Postiga zijn schoenen aan de haak heeft gehangen komt echter bedrogen uit. Hij moet dit seizoen voor de goals zorgen bij Kolkata uit India.

Obafemi Martins
Deze Nigeriaan werd ooit geroemd als één van de snelste spelers ter wereld, maar de laatste jaren wil hij vooral snel rijk worden. De ex-goalgetter van Inter heeft er net drie jaar opzitten bij Seatlle Sounders, nu is hij aan een avontuur begonnen in China. Op zijn 32ste is de spurtbom toch vooral aan het uitbollen.

Ludovic Giuly
Met zijn amper 1.64m was het een half mirakel dat Ludovic Giuly een wereldvoetballer kon worden, maar zijn snelheid en techniek maakten alles goed. Hij beleefde zijn beste dagen bij Monaco en FC Barcelona, bij die laatste club won hij in 2006 de Champions League. Nu speelt hij terug in Frankrijk… in de zevende afdeling. Hij zal vanaf dit seizoen uitkomen voor het C-team van Monaco, hij is ondertussen dan ook al 40 jaar oud.

Milan Baros
Jarenlang heeft Milan Baros voor de goals moeten zorgen in het nationale elftal van Tsjechië. Dat lukte aardig met in totaal 41 goals op 93 wedstrijden. Hij speelde bij mooie clubs als Liverpool, Lyon en Galatasaray. Momenteel ligt de 35-jarige spits onder contract in eigen land bij Liberec.

Andrey Arshavin
Andrey Arshavin was een sensatie op het EK 2008, waar hij Nederland helemaal aan flarden speelde. Het leverde hem een transfer naar Arsenal op, maar dat werd toch geen onverdeeld succes. Hij keerde voor twee jaar terug naar zijn ex-club Zenit, maar speelt als 35-jarige nu bij het bescheiden FC Kairat uit Kazachstan.

Sidney Govou
Flankspeler Sidney Govou mocht door zijn mooie prestaties bij Lyon mee naar vier grote toernooien op rij met Frankrijk. Hij was erbij van het EK 2004 tot het WK 2010. Toen ging het licht echter langzaam uit. Nu moet de 37-jarige winger zijn geld verdienen bij het eerder vernoemde Miami City, de Amerikaanse vierdeklasser wil heel graag ooit in de MLS uitkomen.