Gent neemt op indrukwekkende wijze afscheid van 'kapitein Kums'

Gent neemt op indrukwekkende wijze afscheid van 'kapitein Kums'

29-08-2016 22:36

AA Gent moet het voortaan zonder Sven Kums doen. De kapitein van de Buffalo's verhuist naar Italië. Hij werd verkocht aan Watford FC, dat hem meteen uitleent aan Udinese. Op de officiële website neemt Gent afscheid van Kums.

In een emotionele tekst op de officiële website toont Gent aan hoeveel impact had op de club. 'Naast het veld toonde Sven Kums zich een echte klasbak. Hij nam het voortouw in verschillende campagnes van onze communitywerking: de nationale campagne voor holebi-acceptatie in de sport, de stadionactie rond darmkankerpreventie en Kampioenen steunen Kampioenen ten voordele van het Kinderkankerfonds', klinkt het.

'Kums is zonder twijfel een van de meest klasrijke spelers die ooit voor KAA Gent heeft gevoetbald. De club wil Sven dan ook bedanken voor zijn fantastische prestaties en voor zijn leidersrol binnen de spelersgroep. Sven Kums was een fantastische kapitein en een prachtvoetballer die KAA Gent beter deed draaien.'

'Met hem in de ploeg beleefden we de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van de club en dat met prachtig voetbal, door hem geregisseerd. We wensen hem dan ook alle succes in zijn verdere carrière, zowel nu in Italië als later in Engeland. Het ga je goed kapitein', besluit de club. Het is nu al zeker. Gent zal de Gouden Schoen nooit vergeten.