Lokeren scoort broodnodige driepunter tegen zwak Moeskroen

27-08-2016 19:53

Sporting Lokeren heeft op Daknam een broodnodige driepunter binnengehaald tegen Moeskroen. De troepen van Georges Leekens wonnen met 2-1. Moeskroen-debutant Karim Essikal scoorde eerste een eigen doelpunt. In de slotfase verdubbelde Jaja Coelho de score. Filip Markovic scoorde in de toegevoegde tijd de eerredder voor Moeskroen.

De thuisploeg was voor de rust duidelijk de betere ploeg, maar er schorte wat aan de afwerking. Moeskroen-doelman Vagner keerde pogingen van Ayanda Patosi en Jaja Coelho. Een doelpunt van De Sutter werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen De Sutter iets later van dichtbij kon koppen, stond Vagner opnieuw in de weg.

Kort voor de pauze was het toch raak voor Lokeren. Moeskroen-debutant Karim Essikal kopte een hoekschop van Patosi in eigen doel. Weinig opwinding in het begin van de tweede helft, tot Diedhiou een grote kans voor Moeskroen over het doel knikte. De bezoekers konden Lokeren nooit echt bedreigen in een magere tweede helft.

In de slotfase bracht Jaja Coelho zekerheid voor Georges Leekens. Hij schoot de 2-0 voorbij Vagner en verzekerde Lokeren van de drie punten. De eerredder van Filip Markovic in de toegevoegde tijd was niet meer dan een voetnoot.