Hamalainen is heel blij met vertrek: Genk was niet mijn leukste periode

Hamalainen is heel blij met vertrek: "Genk was niet mijn leukste periode"

26-08-2016 10:00

Brian Hamalainen is sinds deze zomer terug bij zijn oude club. Zulte Waregem haalde de linksachter transfervrij op bij Racing Genk. Aan Genk heeft de Deen weinig mooie herinneringen.

Hamalainen kreeg geen nieuw contract meer bij Genk, maar eigenlijk stond zijn beslissing sowieso vast. "Zelfs al bood Genk me een nieuw contract, ik zou wellicht niet getekend hebben. Professioneel gezien was het niet mijn leukste periode door al die blessures. Laat ons stellen dat Genk niet echt mijn club is geweest", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Hamalainen wist al ettelijke maanden dat hij weg moest. "In januari had ik mezelf ook voorgenomen om eens uit te komen in een andere competitie dan de Belgische, zeg maar een nieuwe uitdaging zoeken. Alleen voor Zulte Waregem wilde ik in België blijven en ik ben zeer tevreden om hier terug te zijn."

Bij Zulte Waregem wordt de omkadering dan ook steeds professioneler. "Zo zijn er bijvoorbeeld yogasessies voor de spelers die dat willen. De club doet er alles aan om ons zo goed mogelijk te laten voelen op het veld. Voor het overige is de structuur ongeveer hetzelfde gebleven. Natuurlijk is de club aan het groeien door de bouw van het nieuwe stadion."