Anderlecht pakt de drie punten, maar: Toch wat flauwtjes aan de bal

Anderlecht pakt de drie punten, maar: "Toch wat flauwtjes aan de bal"

25 april - 13:00 Laatste update: 13:02
22

Anderlecht heeft Cercle Brugge makkelijk geklopt met 3-0. Bert Sterckx zag echter geen indrukwekkend Anderlecht, dat wel herboren was na de 1-0.

"Anderlecht heeft overtuigend gewonnen, maar eigenlijk was het in het eerste half uur totaal niet indrukwekkend", vertelt Boudeweel bij Sporza. "Afwachtend in hun spel en toch wat flauwtjes aan de bal. Maar dan vallen die twee doelpunten en begint alles plots vlotter te draaien. Een ommekeer in de hand gewerkt door het feit dat Cercle helemaal niet op z’n sterkst stond."

De drie punten waren hoe dan ook welkom voor Anderlecht. "In deze eindfase - waar de druk toch altijd zeer hoog ligt - was dit toch een deugddoende zege voor Anderlecht, zeker na de wedstrijd van zaterdag tegen Genk (2-1 verloren, red). Komt daar nog bij: omdat Anderlecht voelt dat het het op verplaatsing toch moeilijk heeft, mogen ze thuis geen steken meer laten vallen."

Anderlecht speelt zondag nog een keer tegen Cercle. In de stand heeft het nog altijd twee punten voorsprong op Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.