Dendoncker tevreden over prestatie: 'Geeft vertrouwen voor topper tegen Gent'

Dendoncker tevreden over prestatie: 'Geeft vertrouwen voor topper tegen Gent'

25-08-2016 22:45

RSC Anderlecht heeft zich makkelijk geplaatst voor de groepsfase van de Europa League na een 3-0 overwinning tegen Slavia Praag. Ook de heenwedstrijd won paars-wit met dezelfde cijfers. Middenvelder Leander Dendoncker was opgetogen met de prestatie van zijn team.

"We hebben vandaag goed gespeeld", vertelde Dendoncker na de wedstrijd aan Radio 1. "We hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. De tegenstander was minder, maar je moet het toch maar doen. Dat is positief. Het was leuk om vandaag de nul te houden. We kregen de laatste tijd te makkelijk doelpunten binnen."

"Het was niet evident om geconcenteerd aan deze wedstrijd te beginnen na de 0-3 in de heenwedstrijd. Toch hebben we dit niet licht opgenomen. We probeerden zo snel mogelijk te scoren en hebben nadien het tempo uit de wedstrijd gehaald, want zondag wacht een belangrijke wedstrijd tegen AA Gent."

"Dit resultaat is heel belangrijk na de ontgoocheling tegen Rostov. Uiteindelijk hebben die Russen toch Ajax uitgeschakeld. Zo een slechte ploeg is dat dus niet. Vandaag en vorige week hebben we echter getoond dat we onze plaats hebben in de Europa League. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de topper van zondag tegen Gent. Hierop kunnen we bouwen."