Ferrera wil kern dringend uitdunnen: 'acht spelers mogen vertrekken'

Ferrera wil kern dringend uitdunnen: 'acht spelers mogen vertrekken'

30-07-2016 06:48

Standard Luik haalde deze week met Benito Raman en Isaac Mbenza twee nieuwe spitsen in huis. Trainer Yannick Ferrera heeft nu een A-kern met liefst 33(!) spelers. Hij is ongelukkig met de situatie.

''We waren vanochtend met 26 spelers plus 4 beloften op de training'', zo tekende Het Nieuwsblad op tijdens de persconferentie. ''Dat is te veel. 22 plus 3 of 4, dat is het ideale getal. We gaan er deze namiddag over vergaderen met de directie. Enkele spelers naar de B-kern sturen, is één optie. Maar dat is nooit leuk. Misschien zijn er nog andere oplossingen.''

Ferrera doelt daarmee op de optie om diverse spelers te verkopen of verhuren. De coach heeft vooral aanvallers op overschot, dus in die linie mogen er spelers vertrekken. Mohamed Yattara, Benjamin Tetteh en Renaud Emond lijken volgens de krant hun koffers te kunnen pakken. Dat geldt naar verluidt ook voor middenvelders Beni Badibanga en Eyong Enoh. De situaties van Yohan Thuram, Rochinha en Alpaslan Öztürk zijn ook uitzichtloos onder Ferrera. Hij zou ze graag van de loonlijst halen.