Guardiola wint eerste duel, Rode Duivel pakt eerste speelminuten

28-07-2016 18:05

Goed nieuws voor Pep Guardiola en Manchester City: de eerste overwinning van het seizoen is binnen. In een vriendschappelijk duel werd het Duitse Dortmund verslagen na het nemen van strafschoppen. Goed nieuws ook voor Jason Denayer: hij speelde één helft.

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen was geëindigd met een nederlaag voor Guardiola, zijn ex-ploeg Bayern München bleek met 1-0 te sterk. Tegen Dortmund trok de Spaanse trainer wel aan het langste eind. City begon sterk aan de wedstrijd, maar Fabian Delph kreeg de bal er niet in. De 26-jarige Brit speelde wel een sterke wedstrijd en werd na afloop verkozen als 'man van de match'.

Bij de Duitsers was het de nieuwe aanwinst Ousmane Dembélé die zich opmerken, maar goals vielen er niet. Tot tien minuten voor tijd de onvermijdelijke Sergio Aguero de score opende. City voelde zich zegezeker, tot in de 95ste minuut Christian Pulisic de gelijkmaker wist binnen te tikken met het allerlaatste balcontact van de match.

Strafschoppen dienden voor de beslissing te zorgen en daarin waren de Engelsen duidelijk beter. Doelman Angus Gunn kroonde zich tot held van de avond, hij pakte drie penalties. Wat betreft onze landgenoten: Vincent Kompany en Kevin De Bruyne kwamen niet in actie. Jason Denayer kreeg wel wat speelminuten. Hij viel in bij de rust, aldus Sporza. De verdediger liet al eerder weten dat hij zich wil tonen tijdens de voorbereiding.