Club moet vrezen voor vertrek van sterkhouder: Dat blijft een optie

Club moet vrezen voor vertrek van sterkhouder: "Dat blijft een optie"

27-07-2016 10:04

Club Brugge wordt niet het eindstation van Björn Engels. De 21-jarige verdediger lijkt al klaar voor een stap hogerop. Engeland is zijn droombestemming. Engels zelf sluit een vertrek tijdens deze zomertransferperiode ook niet uit.

"Tot en met 31 augustus blijft dat een optie. Ik zei altijd al dat ik hier niet zou vertrekken zonder prijs. De droom om kampioen te worden met Club Brugge is intussen gerealiseerd. Iedereen weet dat ik er ook van droom om ooit in de Premier League te spelen", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Onder andere Everton toonde al interesse in de verdediger. "Maar dat hangt af van de interesse en het aanbod. Ik verkies een tussenstap naar een club die niet behoort tot de top 8, waar ik Everton nog bij reken. Een middenmoter zou ideaal zijn."

Bij Everton moet Engels de vertrekkende John Stones opvolgen. "Stones is een beetje hetzelfde type als ik, qua postuur, voetballend vermogen en coaching. Maar als ik zie welke spelers daar nog rondlopen, denk ik: opties genoeg om hem te vervangen. Misschien is het daar voor mij nog iets te vroeg voor", besluit Engels.