Of ik nog vaak over de landstitel mijmer? Het gaat snel voorbij, hoor

"Of ik nog vaak over de landstitel mijmer? Het gaat snel voorbij, hoor"

23-07-2016 12:03

Timmy Simons gelooft er rotsvast in dat Club Brugge komend seizoen een tweede landstitel op rij kan pakken. In mei vierden de West-Vlamingen hun eerste titel in elf jaar tijd, maar volgens de aanvoerder hoeft het niet bij dat ene succes te blijven. 

Al beseft de veteraan dat een nieuwe titel niet op bestelling komt. "Maar we hebben er in ieder geval alles aan gedaan: de groep is samengehouden en de trainer is ook gebleven. De basis ligt er dus. Dat is voor mij belangrijker dan één of twee wijzigingen in de spelersgroep. Thomas (Meunier, nvdr.) is vertrokken, maar we hebben Dion (Cools, nvdr.) en Van Rhijn", overloopt Simons in Het Laatste Nieuws.

Met de transfer van die laatste, die overkomt van AFC Ajax, toont Club Brugge haar ambitie, vindt Simons. "Iemand weghalen uit Amsterdam is niet niks. Hij werd drie keer kampioen met Ajax, dan ken je het klappen van de zweep. Ook met Pina zijn we extra gewapend", oordeelt hij. De Spanjaard kwam enkele weken geleden over van Villarreal CF als doublure voor... Simons.

Titel went snel
"Of ik nog vaak over de titel mijmer?", krijgt de inmiddels 39-jarige middenvelder tot slot voorgeschoteld. "Het gaat snel voorbij, hoor. Voor je het weet, is het nieuwe seizoen er. Maar als ik eraan terugdenk, blijft het genieten. Dat betekent ook dat het nu sowieso niet gemakkelijk wordt. Iedereen zal zich immers tegen de kampioen willen bewijzen", weet hij.