Wilmots krijgt weer flinke kritiek na transferdossiers Meunier en Batshuayi

Wilmots krijgt weer flinke kritiek na transferdossiers Meunier en Batshuayi

30-06-2016 10:51
1

De Rode Duivels liggen erg goed in de markt. Onder meer Thomas Meunier en Michy Batshuayi staan voor mooie transfers. Maar analist Marc Degryse heeft een probleem met de timing en wijst in Het Laatste Nieuws vooral naar bondscoach Marc Wilmots. 

Meunier flirt met Paris Saint-Germain terwijl Batshuayi de medische testen bij Chelsea heeft afgerond. Allemaal mooi en wel, maar Degryse heeft zo zijn bedenkingen. "Voor mij is het eenvoudig: tijdens dit EK moeten de Rode Duivels prioritair zijn. De individuele belangen moeten nu even in de wachtkamer."

"Na het EK is er nog tijd genoeg om je krabbel te zetten onder een contract", gaat Degryse verder in Het Laatste Nieuws. "Als een club je écht wil, zal die wel wachten en je EK niet in het gedrang brengen."

Wilmots geeft volgens Degryse een slecht signaal. "Ik snap vooral de houding van Marc Wilmots niet. Als een speler vraagt om een transfer te mogen regelen en het mág, dan ligt alle verantwoordelijkheid bij de trainer. Als die speler nadien dan slecht presteert, zal hij dat als een boemerang in zijn gezicht terug krijgen. Ik vind het ongepast - Wilmots had dit niet mogen toestaan."