UPDATE: 'Batshuayi slaagt voor medische testen bij Engelse topclub'

UPDATE: 'Batshuayi slaagt voor medische testen bij Engelse topclub'

29-06-2016 15:19
6

De transferstrijd om Michy Batshuayi barstte de afgelopen dagen helemaal los. Olympique Marseille kreeg het ene na het andere superbod binnen voor de Rode Duivel. Het Franse L'Equipe schrijft woensdag dat Batshuayi inmiddels een keuze heeft gemaakt en een contract voor vijf seizoenen tekent bij Chelsea.

Volgens de krant zet Batshuayi woensdag nog zijn handtekenening onder de overeenkomst. Naar verluidt betaalt Chelsea liefst 40 miljoen euro voor de spits, die zondag nog de 2-0 maakte tegen Hongarije. Crystal Palace had ook een akkoord met Marseille, maar de aanvaller wees deze transfer dinsdag af. Dat bevestigde zijn vader Mambeko Batshuayi aan de Franse media. ''Tegen de degradatie vechten is niets voor Michy, zeker niet in Engeland. Michy wil bij een grotere club spelen, hij wil omringd worden door grote spelers.''

De topclubs kwamen, want ook Arsenal, Tottenham Hotspur en Juventus hadden serieuze interesse in Batshuayi. Chelsea haalt het dus, waardoor hij een ploegmaat wordt van Thibaut Courtois en Eden Hazard. De Italiaanse bondscoach Antonio Conte begint na het EK als hoofdcoach bij de Londense club, die vorig jaar teleurstellend als tiende eindigde in de Premier League.

UPDATE 15.17: Michy Batshuayi heeft ondertussen al medische testen afgelegd bij de Londenaars en die zijn succesvol verlopen. Dat meldt David De Myttenaere, journalist bij La Dernière Heure, op Twitter. De Rode Duivel zou woensdag nog zijn vijfjarig contract kunnen ondertekenen.