PSV KAMPIOEN! Scorende Bakayoko kan aan het feest in Nederland met PSV

5 mei - 14:05 Laatste update: 14:11
1

Het is nu helemaal officieel: PSV is kampioen van Nederland. Nadat de Eindhovenaren anderhalve week geleden al officieus kampioen werden, is de 25ste landstitel nu echt een feit voor de club. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam kan PSV namelijk niet meer achterhaald worden op de ranglijst. Zondag won het met 4-2. Rode Duivel Johan Bakayoko pikte zijn goaltje mee.

Het landskampioenschap van PSV zat er al even aan te komen, doordat de ploeg van Peter Bosz dit seizoen bijzonder dominant is in de Eredivisie. Na de 0-8 overwinning bij sc Heerenveen barstte er al een Eindhovens feestje los, maar Feyenoord stelde het officiële kampioensfeest nog even uit. Dat kan nu wel gevierd worden, nadat PSV in een vermakelijk duel won van Sparta Rotterdam. Dat gebeurde in eigen stadion, twee wedstrijden voor het einde van het Eredivisie-seizoen.

De wedstrijd tegen Sparta begon verrassend en de eerste helft ging alle kanten op. De Rotterdammers kenden en sterke start en kwam in de achtste minuut via Metinho op een 0-1 voorsprong. Zo had PSV een valste start en meteen een achterstand om goed te maken.

Doelpunt van Bakayoko
In de negentiende minuut kwamen de Eindhovenaren al naast Sparta te staan. Jerdy Schouten frummelde uit een corner de bal binnen via Metinho. De middenvelder kreeg een eigendoelpunt op zijn naam. Zo was hij voor beide teams trefzeker. Nog geen tien minuten later zette Johan Bakayoko PSV op een 2-1 voorsprong. Drie minuten na zijn goal werkte Boscagli de bal in eigen doel, waardoor de stand weer gelijk was.

In de tweede helft creëerde PSV eerst niet veel kansen. Tot Boscagli in de 68ste minuut de bal vraag binnen ramde na een prachtige assist uit een vrije trap van Joey Veerman. Tien minuten later wist ook verdediger Jordan Deze een duit in het zakje te doen en besliste de eindstand op 4-2. Hier begonnen de fans al met het vieren van de titel.

Na het laatste fluitsignaal kwam er veel los in het Philips Stadion. Voor PSV is dit namelijk de eerste titel in zes jaar tijd. Er valt dit seizoen echter nog meer roem te behalen: de formatie van Bosz kan het puntenrecord in de Eredivisie nog evenaren, als er ook gewonnen wordt van Fortuna Sittard en RKC Waalwijk. Dat is nu in handen van het Ajax van 1972.

Op dit moment staat de teller op 28 overwinningen, 3 remises en 1 nederlaag voor PSV in dit Eredivisie-seizoen. NEC was tot dusver de enige ploeg die de Brabanders wist te verslaan, terwijl FC Utrecht, Ajax en Feyenoord de andere teams waren die de kampioen punten wist af te snoepen. Daarnaast maakte PSV dit seizoen al een indrukwekkend aantal van 106 goals.