OFFICIEEL: Maes kent zijn nieuwe rechterhand bij Racing Genk

OFFICIEEL: Maes kent zijn nieuwe rechterhand bij Racing Genk

17-06-2016 18:50

Racing Genk zocht een nieuwe assistent-trainer voor hoofdcoach Peter Maes en heeft er nu één gevonden. De Limburgers bereikten vrijdag een akkoord met Rudi Cossey en hij tekende een contract voor twee seizoenen. Dat bevestigde Genk op de website van de club.

Racing Genk was op zoek naar een opvolger voor Peter Balette, die besloot om naar AA Gent te vertrekken. Cossey bewandelt nu juist de omgekeerde weg. Cossey komt bij zijn nieuwe werkgever enkele bekende gezichten tegen in de technische staf. Hij wordt namelijk herenigd met Peter Maes en keeperstrainer Erwin Lemmens, met wie hij in het verleden nog succesvol samenwerkte bij Sporting Lokeren.

Cossey was zelf zestien jaar prof en kwam uit voor RWDM, Club Brugge en Lokeren. Na zijn actieve loopbaan begon hij bij Lokeren als T2, waarna hij ook hoofdcoach was bij Oud-Heverlee Leuven en Bergen. In 2010 keerde hij als assistent terug bij Lokeren, waar hij vijf jaar samenwerkte met Peter Maes. In juni 2015 werd hij aangesteld als rechterhand van Hein Vanhaezebrouck, maar hij vertrekt na amper een jaar al bij de Buffalo's.