'Lokeren troeft eersteklasser af en heeft nieuwe spits zo goed als zeker binnen'

'Lokeren troeft eersteklasser af en heeft nieuwe spits zo goed als zeker binnen'

15-06-2016 08:51

De zoektocht van Lokeren naar een nieuwe spits lijkt ten einde. Het Laatste Nieuws meldt woensdag dat de laatste gesprekken snel worden afgerond en dan zou de opvolger van Hamdi Harbaoui donderdag al zijn handtekening onder het contract zetten.

Lokeren verloor topschutter Hamdi Harbaoui aan het Italiaanse Udinese en sindsdien had het vinden van een diepe spits de hoogste prioriteit bij de Waaslanders. Met Tom De Sutter en Igor Vetokele had het twee bekende namen op het oog. Laatstgenoemde staat nu zeer dicht bij een transfer naar Lokeren. Vorige week werd al gemeld dat speler en club al een prinicipeakkoord hadden. Het is niet bekend of een overgang van De Sutter nu helemaal uitgesloten is.

Vetokele debuteerde in het seizoen 2011-2012 namens Cercle Brugge in de Eerste Klasse. Daarna trok hij naar het Deense FC Kopenhagen. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic FC, maar daar scoorde hi weinig. Een terugkeer naar de Jupiler Pro League is nu dus aanstaande. Lokeren zou daarmee Zulte Waregem aftroeven. VoetbalPrimeur.be meldde dinsdag immers exlusief dat Vetokele ook met deze eersteklasser had gesproken.