'Rode Duivel verplicht naar de uitgang, club riskeert zelfs degradatie'

'Rode Duivel verplicht naar de uitgang, club riskeert zelfs degradatie'

08-06-2016 23:20

De kans is bijzonder groot dat Michy Batshuayi volgend seizoen niet meer voor Olympique Marseille speelt. Een transfer komt steeds dichterbij. En die beslissing ligt mogelijk niet bij de speler zelf. Olympique Marseille staat namelijk op de radar van het DNCG, een organisatie in het Franse voetbal die de financiële stand van bedrijven opvolgt. 

Marseille zou volgens het Franse Get French Football bijna verplicht zijn om Batshuayi te verkopen. Anders kan het DNCG wel eens bijzonder streng optreden. De Franse club moet volgens Get French Football nog ruim veertig miljoen euro ophoesten om terug in goede papieren te staan. Dat is precies de vraagprijs voor Batshuayi. Indien dit niet gebeurt, riskeert Olympique Marseille zelfs een degradatie. 

En dus lijkt onze landgenoot meer dan ooit aan de uitgang te staan van het Stade Vélodrome. Eén van de geïnteresseerde clubs is Tottenham. De Premier League-club heeft al vier Belgen in de rangen. Ook West Ham klopte aan de deur van Batshuayi. Get French Football haalt het voorbeeld van Dimitri Payet aan. De Fransman moest ook bijna verplicht vertrekken om de financiële put van Olympique Marseille te dichten. Toevallig ook naar West Ham.