Britse coach bevestigt interesse Anderlecht: ''Heb een telefoontje gehad''

Britse coach bevestigt interesse Anderlecht: ''Heb een telefoontje gehad''

31-05-2016 15:30
1

De zoektocht van Anderlecht naar een nieuwe coach is in volle gang. De Italiaan Stefano Pioli lijkt de topkandidaat om de vertrekkende Besnik Hasi op te volgen, maar paars-wit heeft ook al andere kandidaten gepolst. Eén coach bevestigt nu de interesse van de Brusselaars. 

De naam van Neil Lennon viel vorige week al en de Noord-Ier kreeg inderdaad een telefoontje of hij interesse in Anderlecht zou hebben. Dat laat hij persoonlijk weten aan Daily Record. Hij denkt dat hij echter weinig kans maakt op de job. "Een makelaar belde me uit het niets op om te vragen of ik geïnteresseerd was om Anderlecht te trainen. Het is zeker iets wat me interesseert, maar ik denk dat ze al iemand anders hebben."

De 44-jarige Lennon is vooral bekend geworden als hoofdcoach van de Schotse topclub Celtic. Hij kreeg daar in 2010 de leiding en werd drie keer landskampioen en pakte twee keer de beker. Hij stapte in 2014 op en ging vervolgens aan de slag bij de Engelse tweedeklasser Bolton Wanderes. Dat werd een minder groot succes. Lennon verliet de club in maart van dit jaar, nadat The Trotters op de laatste plaats stonden in de Championship. Sindsdien zat Lennon zonder club.

Anderlecht zou graag Stefano Poli halen, maar paars-wit krijgt concurrentie van twee Italiaanse clubs. Zijn komst is dus allesbehalve zeker.