'Ook twee Britten genoemd in Brusselse trainersjacht'

'Ook twee Britten genoemd in Brusselse trainersjacht'

28-05-2016 12:01

Anderlecht overweegt Steve McClaren aan te stellen als nieuwe trainer. De Britse oefenmeester, die eerder dit seizoen werd ontslagen door Newcastle United, kan bij de Belgische topclub de opvolger worden van Besnik Hasi.

Hasi kreeg enkele dagen terug zijn congé in Brussel. Volgens boulevardkrant The Sun staat de 55-jarige McClaren hoog op het lijstje bij Anderlecht. De voormalig manager van onder meer FC Twente, Derby County en Nottingham Forest zit inmiddels twee maanden werkloos thuis na zijn vertrek bij Newcastle. 

Een andere gegadigde bij Anderlecht is Morten Olsen. De 66-jarige oefenmeester, die kort trainer was van Ajax en tussen 2000 en 2015 de scepter zwaaide bij de nationale ploeg van Denemarken, heeft als speler een verleden bij de Belgische topclub.

Kandidaat nummer drie luistert naar de naam Neil Lennon. De Noord-Ierse trainer werkte de afgelopen jaren bij Celtic en Bolton Wanderers. De 44-jarige Lennon hoopte deze maand wéér aan de slag te mogen gaan bij Celtic, maar The Bhoys gaven de voorkeur aan Brendan Rodgers.