Diarra moet liefst tien miljoen euro betalen aan oude club voor weigering

Diarra moet liefst tien miljoen euro betalen aan oude club voor weigering

28-05-2016 19:21

Lassana Diarra mag op korte termijn flink in de buidel tasten. De Fransman heeft een boete opgelegd gekregen van maar liefst tien miljoen euro, die hij moet betalen aan zijn oude werkgever Lokomotiv Moskou.

Dit laat de Fransman zaterdag weten op zijn eigen Twitter-pagina. Diarra moet dit geldbedrag betalen omdat hij in 2014 weigerde te trainen voor de Russische club nadat hij ruzie kreeg met toenmalig hoofdcoach Leonid Kuchuk. Door deze werkweigering werd de middenvelder ontslagen door zijn toenmalige werkgever, waardoor hij een jaar zonder club zat. Vorige zomer legde Olympique Marseille Diarra vast, en na een goed seizoen speelt hij dit jaar met Frankrijk op het EK in eigen land.

Op Twitter kwam Diarra met een korte reactie vanwege alle gebeurtenissen. 'Ik wil iedereen bedanken die mij in deze lastige periode gesteund heeft. Ik wens alles wat ik meegemaakt heb geen enkele voetballer toe. Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor wat ik gedaan heb in het verleden, maar het boek is wat mij betreft nu gesloten', aldus de Fransman, die in het verleden onder andere actief was voor Chelsea, Arsenal en Portsmouth.