Dit was de voormiddag: Roland is back, Anderlecht wil Pioli en Bouss naar Turkije?

Dit was de voormiddag: Roland is back, Anderlecht wil Pioli en Bouss naar Turkije?

27-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Duchâtelet is terug
Groot nieuws bij Sint-Truiden VV vandaag. Voorzitter en eigenaar Bart Lammens verkocht zijn aandelen van de club. Een oude bekende is terug van (nooit) weggeweest. Roland Duchâtelet heeft de club opnieuw officieel in handen.

STVV heeft nieuwe T2
De Kanaries hadden veel te melden vrijdagvoormiddag. Naast de bekendmaking van de overname door Duchâtelet werd ook de nieuwe T2 voorgesteld. Het gaat om een oude bekende van de club. Het haalt bij Standard beloftentrainer Patrick Van Kets weg.

Mourinho nu ook officieel aangesteld
De geruchten deden al weken de ronde en de deal was gisteren al rond. Na alle pers heeft nu ook Manchester United officieel bekendgemaakt wie Louis van Gaal opvolgt. José Mourinho is volgend seizoen de sportieve baas op Old Trafford.

Boussoufa staat voor toptransfer
AA Gent gaat niet verder met Mbark Boussoufa. De Marokkaan kon de voorbije maanden niet overtuigen en is nu ook einde contract bij Lokomotiv Moskou. Een nieuwe club vinden lijkt niet lang te duren. De voormalige Gouden Schoen zou dicht bij Fenerbahçe staan.

Anderlecht wil Italiaan
Na het lijstje met Belgische trainers en oude bekenden, is Anderlecht van koers veranderd voor zijn nieuwe trainer. Donderdag was er al het nieuws dat Stefano Pioli een kanshebber zou zijn voor de vacante positie. De gesprekken zouden alvast goed verlopen.