Als mijn vrouw terug wil keren naar Heerenveen, gaan we terug

"Als mijn vrouw terug wil keren naar Heerenveen, gaan we terug"

26-05-2016 15:49

Brian Vandenbussche is al twee jaar een speler van AA Gent, maar de 34-jarige doelman zit vooral op de bank voor de ongenaakbare Matz Sels. In de Nederlandse pers overweegt hij een terugkeer naar Nederland, waar hij meer dan een decennia aan de slag was.

Vandenbussche was tien jaar aan de slag bij Heerenveen, na twee jaar Sparta Rotterdam.Zijn overgang naar Gent bracht niet helemaal wat hij ervan verwachtte. "Ik kwam om te spelen, maar moest uiteindelijk mijn meerdere erkennen in Sels", citeerde Leeuwarder Courant de goalie van de Buffalo's. "Daar kan ik mee leven. Matz is uitgegroeid tot de beste keeper in België."

Met het einde van zijn carrière in zicht, denkt Vandenbussche al aan de toekomst. De kans is reëel dat hij, wanneer het zover is, opnieuw  naar Friesland verhuist. Hij is er namelijk zijn hart verloren. "Heerenveen zit in mijn bloed. Als mijn vrouw aangeeft dat ze terug wil, dan gaan we terug." Een extra argument is dat zijn zoontje Arno daar geboren werd en opgroeide.

Een terugkeer naar de club waar 150 keer voor onder de lat stond, lijkt dan ook voor de hand liggend. Of Heerenveen daar voor open staat, is nog niet geweten. "Er moet dan wel een functie zijn voor mij bij de club", wist de doelman nog te vertellen. Dat Vandenbussche populair was bij Heerenveen, tonen onderstaande beelden van zijn afscheid aan.