Wilmots roept alsnog extra verdediger op voor EK

Wilmots roept alsnog extra verdediger op voor EK

22-05-2016 17:11

Marc Wilmots heeft dan toch een verdediger toegevoegd aan zijn selectie voor het Europees Kampioenschap dat volgende maand van start gaat in Frankrijk. Laurent Ciman zal naar Zwitserland afreizen. Daar zijn de Rode Duivels op dit moment op oefenstage.

Na het afhaken van Björn Engels had de bondscoach verklaard even te willen afwachten. Daar komt hij nu op terug, want Wilmots heeft Laurent Ciman opgeroepen voor het EK. De 30-jarige verdediger van Montreal Impact was er ook al bij op het voorbije WK in Brazilië.

De bondscoach neemt geen risico's met de vele blessures in de verdediging. Vincent Kompany moest al afhaken met een zoveelste spierblessure en zijn vervanger Björn Engels geraakt eveneens niet op tijd in orde. Ook over de fitheid van Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen zijn er twijfels.

Laurent Ciman verzamelde in zijn loopbaan al negen caps voor de nationale ploeg. De gewezen speler van Standard zal nu afreizen naar Zwitserland, waar de Rode Duivels zich verder voorbereiden op het EK.