FIFA stelt een onderzoek in naar 'situatie' Moeskroen

FIFA stelt een onderzoek in naar 'situatie' Moeskroen

21-05-2016 09:56

De situatie rond Royal Excel Moeskroen blijft voor beroering zorgen in de voetbalwereld. De Henegouwers kregen van de licentiecommissie een licentie voor Eerste Klasse A, tot ongeloof van Oud-Heverlee Leuven. De FIFA houdt zich nu met de zaak bezig.

OHL tekende al beroep aan tegen de licentie voor Moeskroen, maar kreeg geen gehoor bij het BAS. Het nam daarop contact op met de FIFA. Die was al een onderzoek gestart naar inbreuken op het verbod op third-party ownership (makelaars of tussen­personen die een club runnen, red.).

"Indien de FIFA zou besluiten dat de licentie van Moeskroen niet reglementair is, zullen wij een schadevergoeding claimen", aldus OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck in Het Laatste Nieuws.  "Het BAS erkende dat het licentiedossier onrustwekkende aspecten vertoont."

Het zou gaan om de verschillende artikelen in het dossier. "De Nederlandstalige artikels, die de drie klagende clubs aanhaalden, tonen aan dat Moeskroen in handen is van makelaars. In de Franstalige teksten, waarop Moeskroen zich beriep, is dat minder duidelijk. Blijkbaar kunnen Franstalige clubs zich meer permitteren", besluit Vandebroeck.